Super Credit е част от

Статия в pariteni.bg: С колко ще поскъпнат кредитите у нас

Финансови експерти прогнозираха пред БНР, че кредитите могат да поскъпнат най-малко с половин процент в следващите месеци. Има промени и в банковите такси. Най-напред ще поскъпнат новоотпуснатите кредити, а сигнали за това експертите разчитат в поведението на банките още от началото на тази година.

 

"Ако Европейската централна банка увеличи с 0,5 лихвите, банките ще увеличат с абсолютна реципрочност лихвите по кредити", коментира финансистът Десислава Николова.

Сравнително със същия процент се очаква да започнат да растат и лихвите върху депозитите.

Няколко банки на пазара вече предприемат такава политика. За тенденция все още не може да се говори, казва още Десислава Николова.

"По-скоро тези корекции са много малки и бяха в резултат на вътрешна конкуренция между самите тях. Видим ли, че големите банки в страната вдигат, предприемат корекции в лихвите по депозити, тогава вече трябва да се готвим за последващо покачване и отразяване в цената на кредитния ресурс."

Публикуваната статия е превод/ преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение. Ако желаете да използвате информацията в тази статия, моля свържете се със SUPER CREDIT, за да получите разрешение.

Още от Полезно