Super Credit е част от

Рефинансиране и преместване на експозиция

За да подобрите условията и да намалите разходите по настоящи действащи кредити според пазарната ситуация, нашите консултанти ще договорят по-изгодни условия в настоящата банка кредитор или ще се преборят за по-добра алтернатива с преместване на експозиция в друга банка кредитор, с която работим.

5/5 — от 5 отзива

Предимства

Ще преминете отново през целия процес на проучване, одобрение и оценка на финансовите възможности и задлъжнялост.

 • Свързана статия
 • Асоциация на кредитните консултанти в България
 • 01 април 2022

Кредитиращата финансова институция ще извърши и цялостен анализ и оценка на имота, който ще служи за обезпечение.

 

Поради тези факти, не губете време, енергия и пари и се възползвайте от нас, защото ще Ви извършим цялостна консултация, детайлно изчисление на офертите и ще Ви съдействаме всеотдайно по целия процес за рефинансиране.

 

Всички кредитни продукти на пазара могат да бъдат рефинансирани.

 

Задължително условие на банките е настоящите действащи кредити да са редовно обслужвани от Вас.

Рефинансирането е процес при който се получава нов кредит от сегашната или нова банка кредитор.

Новият кредит погасява частично или пълно настоящия кредит. Причините поради които клиентите използват услугата Рефинансиране са: оптимизиране на разходите, получаване на по-ниски лихви, получаване на по-нисък ГПР, намаляване срока на кредита, желание за по-изгодни условия, рентабилност в дългосрочен план, осигуряване на допълнителни средства за текущи нужди.

Не всеки път според Вашия профил настоящата банка кредитор предлага по-добри условия по действащи кредити, за това може да получите възможно най-изгодните условия като нов клиент в друга банка. Тpябвa дa бъдете сигурни, чe вcичĸи дoпълнитeлни paзxoди, cвъpзaни c peфинaнcиpaнето нa жилищния/ипотечен кредит, потребителски или друг кредитен продукт на пазара, ca пoвeчe oт ĸoмпeнcиpaни oт тoвa, чe сте пpeдoгoворили зaдължeнията пpи пo-изгодни ycлoвия за кредитиране.

За тази важна цел и за Вашата сигурност в избора при рефинансиране, ще получите от нас - минимум 5 оферти, като ще Ви разтълкуваме условията на разбираем език за Вас, ще изчислим офертите и ще Ви дадем ценен съвет, за да направите рентабилен избор.

При рефинансиране на действащ потребителски кредит, имате право по всяко време да погасите изцяло или частично задълженията си по договора за настоящия кредит, това е според закона за потребителския кредит.

В случай на рефинансиране на потребителски кредит и предсрочно погасяване, такси и неустойки не се заплащат при:
 • погасяването на кредита се извършва в период, през който лихвеният процент по договора за кредит не е фиксиран;
 • погасяването е извършено на основа на плащане по застрахователен договор, чиято цел е била да гарантира връщането на кредита или договорът за кредит е под формата на овърдрафт;


Важно при рефинансирането на банков ипотечен кредит е да се прецени и изчисли колко точно ще се спести в дългосрочен план, защото освен договорените условия по новия ипотечен кредит има и други такси, които няма да бъдат включени в новия договор, но ще е необходими да се заплатят при извършване на рефинансиране в друга банка.

Съответните такси при рефинансиране на ипотечен кредит и преместване на експозиция с по-изгодни условия в друга банка са:
 1. такса за Референция от настощия кредитор;
 2. такса за предсрочно погасяване по настоящия кредит при случай, че е дължима съгласно договора към настоящия кредитор;
 3. такса за вписване на ипотека към службата по вписвания;
 4. такса за заличаване на ипотека към службата по вписвания;
 5. такса за издаване на удостоверения за тежести и други документи за учредяването на ипотеката;
 6. такса към кредита за изготвяне на съгласие за заличаване на ипотека;

Това са еднократни разходи с не малка стойност, които ще се наложи да направите при рефинансиране на ипотечен кредит, като трябва да предвидите и да отделите време - времето е пари и енергия във връзка с ангажимента по събиране на всички необходими документи за имота, за учредяване на ипотека по новия кредит и необходими документи за доходите.

Процесът по рефинансиране на банков ипотечен кредит може да бъде по-изгоден и лесен, ако се доверите на нашите кредитни консултанти, от които ще получите обстоен анализ на офертите с преизчисляване на кредитите, както и ценен съвет от хора със солиден банков опит, за да спестите пари в дългосрочен план.

За да спестите време и енергия, на Ваше разположение са професионалните консултанти на SUPER CREDIT, които ще Ви тълкуват с внимание и на разбираем език законите и офертите за рефинансиране относно жилищен/ипотечен кредит и потребителски кредит, за да нямате притеснения при избора.

При рефинансиране на фирмен кредит се заплаща комисиона при предсрочно погасяване на кредита при условията, посочени от банката кредитор в договора за кредит или приложими към датата на погасяването, ако размерът на комисионата не е установен в договора с финансовата институция.

Ние ще поемем ангажимента с администрирането на документите и комуникацията с банките при договарянето на възможно най-изгодните условия за рефинансиране специално за Вас.

Направете информиран и сигурен избор за рефинансиране на банков ипотечен кредит или потребителски кредит или друг вид кредитен продукт от пазара, за да бъдете спокойни и във финансово изгодно положение спрямо взетия нов кредит.

 

Нашите партньори

Какъв е процесът на кредитно консултиране?

 • Опознаваме и разбираме Вашите нужди

 • Откриваме най-изгодната оферта на пазара на кредити

 • Договаряме възможно най-добрите условия

 • Получавате специални оферти и ценен съвет от нас

 • Поемаме ангажимента за необходимите документи

 • Правите информиран и сигурен избор

 • Оставаме на разположение за последващо обслужване

Често задавани въпроси

Нашите кредитни консултанти със солиден банков опит са на разположение да Ви помогнат и да отговорят обективно на всеки възникнал въпрос от Вас за кредитирането и рефинансирането.

Не пропускайте възможността да заявите Вашите специални запитвания и да получите ценни съвети и най-изгодни банкови кредити за рефининансиране с цел оптимизация в дългосрочен план.

 • Какво е ГПР?

  Изразява общите разходи по кредита за потребителя, настоящи и бъдещи, които се начисляват по кредита на годишна база, изразени като годишен процент от общия размер на предоставения кредит.

  Годишният процент на разходите е основният показател за реална цена на кредита, позволяващ сравняване на различните предложения за предлаганите жилищни/ипотечни кредити на пазара.

 • Колко струват услугите на SUPER CREDIT?

  Нашите услуги са абсолютно БЕЗПЛАТНИ и НЕ СЪБИРАМЕ такси и комисиони от клиенти-кредитополучатели.

  Нашите доходи се генерират изцяло за сметка на банките и небанковите финансови институции, с които имаме сключени партньорски правни договори за водене на клиенти, като сме изключително безпристрастни в посредничеството при кредитиране.

 • Каква е разликата между обединяване и рефинансиране на кредит?

  Рефинансирането и обединяването на заем си приличат, като финансова функционалност. Основната и съществена разлика е, че при рефинансирането на кредит имате възможност да предоговорите по условията на действащ кредит в банката кредитор или да получите повече оферти, възможно най-изгодни от други банки кредитори. Докато при обединяването всички заеми се събират в един, за да се улесни изплащането на задълженията и да се намали общата дължима месечна сума по кредита.

 • Колко време отнема финализирането на сделката за рефинансиране?

  Приблизително един месец отнема да се финализира сделката по рефинансиране на действащ кредит. Нашите консултанти ще спестят Вашето време и енергия, като ще открият най-изгодната оферта според Вашия кредитен профил. Ние поемаме административния ангажимент за набиране и придвижване на необходимите документи към банката кредитор, а Вие имате ангажимента единствено да присъствате при сключване на конкретната сделка за кредит.

 • Добра идея ли е да рефинансираме лош кредит?

  Не е добра идея да рефинансирате лош кредит. Когато съдействаме на кредитоискатели да рефинансират действащ кредит в банката кредитор или друга банка е с цел да получат по-нисък лихвен процент, по-нисък ГПР и намаляване на размера на месечната вноска или съкращаване на периода на погасителния план. При рефинансирането на лош кредит се постига обратното и по този начин главницата и лихвата се увеличават, а също и размерът на месечната вноска.

 • За какво да внимаваме, когато желаем да рефинансираме кредит?

  Изключително важно е при взимането на решение за рефинансиране на действащ кредит да се внимава за допълнителните такси, които ще се наложи да заплатите в банката кредитор или в друга банкова институция. Поради тази основателна причина е желателно да се информирате дали наистина е изгодно да предприемете решение за рефинансиране. Препоръчително е да обърнете внимание и да проучите детайлно условията по предложенията за рефинансиране, но не се притеснявайте, нашите кредитни консултанти ще Ви съдействат и ще Ви спестят време и много енергия по тълкуването на условията за рефинансиране, като ще анализират всяка оферта от минимум 5 различни банки и ще Ви предоставят експертен съвет, за да направите сигурен и информиран избор за възможно най-изгодното рефинансиране на кредит.

"Ние поемаме ангажимента да Ви помогнем за да получите най-изгодните условия за финансиране."

Отправете запитване за

Рефинансиране и преместване на експозиция