Super Credit е част от

Статия в capital.bg: Здравословна жилищна среда и лукс в първата HEALTHY BUILDING сграда в България

OKINAWA e най-новата жилищна сграда на утвърдената строително-инвестиционна компания "ТАСКОВ & СТОЯНОВ" от елитната линия Boutique Residence. Наречена на едноименния японски Остров на дълголетниците, OKINAWA е първата и може би единствена засега жилищна сграда в страната, проектирана с фокус върху здравето и хармоничния начин живот на своите бъдещи обитатели. Чрез използване на екологични строителни материали, авангардни технологични решения и оборудване се постигат благоприятен микроклимат у дома и постоянна защита на човешкото здраве във всеки аспект - физически, емоционален и психологически. Сградата ще бъде сертифицирана и по международните стандарти EDGE (за енергийна ефективност) и WELL (за благоприятна среда на живот).

По проекта са работили екипи на две водещи архитектурни бюра под ръководството на арх. Чавдар Велев (Vecomplex) и арх. Крум Сергеев (Studio Creative).

 • Общата площ на сградата (надземно и подземно) е 16 519 кв.м.
 • Сградата е със смесена функция и се състои от жилищна част с 93 апартамента в 2 входа и отделна офисна секция на 9 етажа със собствен вход.
 • На партерното ниво на сграда са проектирани 5 магазина с витрини към улицата.
 • Комплексът разполага с 3 подземни нива, на които са разположени паркоместа и складове (мазета).
 • Околосградното пространство е с площ 1311 кв.м и е решено с богато озеленяване под формата на истинска японска градина, алеи за разходка с пейки и детска площадка.

Строителството стартира през август 2022 и се планира да завърши за 36 месеца. В сградата се предлагат за продажба различни видове апартаменти - едностайни (студио), двустайни и тристайни, всеки със собствен склад (мазе). Има възможност за обединяване на съседни имоти в по-голямо жилище. Купувачите могат да придобият и паркомясто в подземния гараж на сградата.

Локация: бул."Симеоновско шосе", до търговски център "Фантастико";

РЗП: 16 519 кв.м;

Брой и тип жилища: 93 апартамента, едностайни (студио), двустайни и тристайни;

Паркиране: подземни паркоместа;

Срок на строителството: август 2022 - август 2025 година

Цените в началния етап на строителството са най-изгодни и варират от 1400 до 1700 евро/кв.м с включен ДДС. Предлагат се гъвкави схеми за покупка на имоти в сградата - с няколко плана за разсрочено плащане, според възможностите на клиента. С помощта на кредитния консултант SUPER CREDIT са разработени и различни опции за покупка с банков ипотечен кредит, който се отпуска още по време на строителството.

Boutique Residence - OKINAWA притежава ключово местоположение в столичния град - непосредствено до изцяло обновения търговски център "Фантастико" на бул. "Симеоновско шосе". Бъдещата жилищна сграда е ситуирана на втора линия от големия булевард, което предполага повече спокойствие, но същевременно гарантира бърз и лесен достъп до голямата пътна артерия, а чрез нея и до всички основни точки на София. В съседство се намират спирки на градския транспорт, както и бъдеща метростанция на 3 мин. пешеходно разстояние.

Инвеститорите от "ТАСКОВ & СТОЯНОВ" залагат на модернистичен архитектурен стил с използване на най-висок клас материали от водещи световни производители, голяма част от които са екологични и постигащи устойчиво строителство с дълъг експлоатационен срок, лесна поддръжка и минимални разходи на енергия:

 • Високотехнологична вентилируема фасада с окачени керамични плочи на водещия италиански производител LAMINAM;
 • Влагорегулиращи стени с естествени "дишащи" варови мазилки KLIMAWHITE; 
 • Филтрираща система CINTROPUR за пречистване на питейната вода;
 •  Шумоизолирани "двойни зидове - сандвич" от тухлени блокове WIENERBERGER и минерална вата;
 • Висок клас алуминиева дограма с троен стъклопакет от световния лидер ALUMIL;
 • Луксозни асансьори KONE с повишена енергийна ефективност и неповторимо усещане за лукс, комфорт и принадлежност към специално място;
 • Подово отопление на REHAU, инсталирано във всяко жилище, с възможност за включване по избор към термопомпа или газ, според предпочитанията на собственика;
 • Луксозно завършени общи части с полиран естествен камък по дизайнерски интериорен проект на STUDIO CREATIVE;
 • Богато озеленена територия на сградата с истинска японска дзен градина, алеи с пейки и детска площадка.

Главен изпълнител е реномираната строителна компания ELITE BUILDING.

Проектът се изгражда с финансовата подкрепа на ALLIANZ BANK.
 
Разберете повече за проекта на www.okinawa.bg
 
Опитните кредитни консултанти на SUPER CREDIT ще Ви съдействат да финансирате покупка на имоти в Boutique Residence - OKINAWA, с банков ипотечен кредит при специални условия!
 
В качеството си на лицензиран кредитен консултант от БНБ, SUPER CREDIT поддържа официални договорни отношения с почти всички водещи банки и небанкови кредитни институции в България. Избирайки SUPER CREDIT за свой доверен консултант по ипотечно или друг вид финансиране, всеки наш клиент получава компетентна кредитна консултация, както и няколко оферти от различни банки, с цел да може да направи информиран избор, при най-изгодните за него условия. Клиентите на SUPER CREDIT могат да разчитат на професионално съдействие, както за получаване на богат избор от оферти, подсигурени от различни финансиращи институции, така и на безпристрастно анализиране на предложенията, с цел отсяване на тези с най-добри условия. При анализа на офертите за кредит се вземат под внимание следните показатели: лихви, процент на самоучастие, общи разходи по кредита, застраховки, срок на погасяване, ясни и прозрачни условия на финансиране с цел максимална защита на интереса на клиента, както към момента на получаване на кредита, така и през целия срок до неговото пълно изплащане.
 
Публикуваната статия е превод / преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение. Ако желаете да използвате информацията в тази статия, моля свържете се със SUPER CREDIT, за да получите разрешение.

Още от Полезно