Super Credit е част от

Статия в acib.bg: Ще тегля кредит – как да процедирам?

Тегленето на кредит е едно сериозно решение, изискващо внимание, отдаденост и обмисляне на всички допълнителни фактори. Има редица неща, които трябва да определите, преди да се насочите към кредита, както и още такива, които трябва добре да планирате след като знаете какво точно търсите.

 

Как да процедирам?

Преди да се насочите към изтеглянето на кредита, трябва добре да обмислите от каква сума се нуждаете, каква е нейната цел, месечната вноска, която може да си позволите, както и срокът, в който бихте желали да изплатите кредита. Това ще Ви помогне да разберете от какъв вид кредит се нуждаете. Има различни опции, като основните са: потребителски, жилищен и ипотечен.

След като определите типа на кредита, от който се нуждаете, може да преминете към следващата стъпка. Тя е обстоен анализ на всички банки и условията, които предлагат. Важно е да проучите много добре офертите, с които разполагате, за да се възползвате от тази, предлагаща най-добри лихвени условия, условия за изплащане и възможности за предсрочно погасяване.

Третата стъпка е свързана с документацията. За да може да изтеглите кредит, то трябва да подготвите нужните документи, като всички те трябва да са легитимни и изрядни, тъй като ще бъдат проверени. Когато всички документи бъдат одобрени идва и последната стъпка, която е именно тегленето на кредита.

Услугите на кредитен консултант – чудесна идея

Тегленето на кредит може да бъде доста сложна и дълга процедура, която да отнеме месеци, прекарани в проучване на банкови институции и техните оферти, подготовка на документи и още много други задачи. За щастие има как значително да съкратите и улесните процеса и това е чрез помощта на кредитен консултант.

Кредитният консултант ще свърши голяма част от работата, като допълнително ще Ви помогне да вземете най-доброто решение спрямо ситуацията, в която се намирате. След лична консултация с професионалиста, на когото сте се спрели, той ще бъде добре запознат с нуждите и изискванията Ви. Кредитният консултант ще проучи пазара и договори оферти, които съвпадат с нуждите Ви. С негова помощ ще изберете най-подходящото предложение за Вас. Допълнително ще Ви помогне в подготовката на документите и кандидатстването за кредита.

Избирайки услугите на кредитен консултант ще спестите време и усилия и то напълно безплатно!

Консултантът ще вземе своето възнаграждение от банката, с която бъде сключен договор, а от Вас няма да се изисква нищо, освен информация относно нуждите и желанията Ви.

SUPER CREDIT - Кредитен център е действащ член на Асоциация на кредитните консултанти в България.
Публикуваната статия е превод / преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение. Ако желаете да използвате информацията в тази статия, моля свържете се със SUPER CREDIT, за да получите разрешение.

Още от Полезно